Skip to content

Momsregistrering i Norge for webshops

Momsregistrering i Norge er ikke noget krav, hvis man ikke har etableret sig i Norge. Her kan du læse lidt om de fordele der er ved at registrere sig for norsk moms, og hvorledes vi kan hjælpe din virksomhed. Moms i Norge forkortes som “Mva” og er en forkortelsen for “merverdiavgift” på norsk.

Er du allerede etableret i Norge, så læs vores artikel Momsregistrering i Norge for etablerede virksomheder.

For at kunne blive momsregistreret i Norge er det hovedreglen, at din virksomhed skal omsætte for mere end 50.000 NOK om året. Hertil er der så en række undtagelser. Hvis din virksomhed forventer at nå en omsætning på 50.000 NOK inden for 3 uger kan det gøres med det samme. Endvidere kan momsregistrering tillades hvis det er særdeles besværligt at lave en efterregulering, når momsregistreringen først udføres når jeres omsætning har passeret 50.000 NOK. Som en sidste undtagelse gælder det tilfælde hvor en virksomhed bl.a. skal ud og investere i maskiner, inventar, mv. for over 250.000 NOK med norsk moms uden at man endnu har en omsætning, og hvor man så kan blive momsregistreret alligevel. I dette tilfælde bør man konsultere en norsk revisor.

Den største fordel ved en momsregistrering i Norge

Driver du en webshop i Danmark som sælger til privatpersoner i Norge, så er fordelen ved at du er registreret for moms i Norge, at dine norske kunder betale den fulde pris for varen inklusiv moms, told og fragt. Dermed bliver det mere gennemskueligt for de norske kunder, da de nu ved hvad dine varer koster. Det giver større tryghed for den enkelte kunde og vil helt sikkert resultere i en højere konvertering, såfremt du driver en webshop.

Omkostning ved momsregistrering

Inden man kan blive momsregistreret, så skal man først være registreret som et aktieselskab i Norge eller en udenlandsk filial. Det koster et gebyr til den norske stat for denne registrering. Et aktieselskab koster 5570 NOK om registreringen gøres elektronisk eller 6797 NOK hvis ansøgning gøres på papir. Ofte vil man dog vælge at registrere en udenlandsk filial af sit danske selskab. Her er gebyret 2832 NOK og kan kun gøres ved indlevering af en ansøgning på papir. Har man allerede et registreret selskab, og blot skal have tilføjet en momsregistrering er det gebyrfrit.

Udover gebyret til den norske stat, så betales der et honorar til vores norske samarbejdspartner som udfører registreringen i Norge, samt for tilpasningen af ens faktura. Herudover så får man også hjælp til at opsætte den procedure der skal finde sted, når man sender sine forsendelser til Norge. Man fremsender nemlig sine forsendelse som en stor samlet pakke (en palle f.eks.) og så splittes forsendelsen op efter den er kommet ind i Norge og er blevet indfortoldet.

Foruden registreringen af et selskab, så betales der også et månedligt beløb for udarbejdelse af et momsregnskab.

Kontakt os i dag for at få et tilbud på en norske merverdiafgift-/momsregistrering hvis I allerede driver et selskab i Norge.

Ønsker I først at registrere jeres norske domæne, så hjælper vi gerne med at få det norske .NO domæne på plads først. Bestil blot dit norske .NO domæne her.