Skip to content

Stå selv som registrant af dine norske domæner.

Lad ikke andre virksomheder stå som registrant af dit norske domæne!

Hvis din virksomhed ikke er registreret i Norge, så kan man lade en anden virksomhed eller en privatperson i Norge registrerer ens domænenavn. En løsning der typisk koster op til 2000 kr. om året pr. domæne, og som også kaldes en proxy løsning.

Udover høje omkostninger, så er der også store ulemper ved at lade en anden norsk virksomhed eller en privatperson stå som registrant af et norsk domæne. En oftest vildt fremmed virksomhed kan nu i princippet gøre hvad som helst med dit domæne. De kan vælge at slette det, glemme at forny det , eller måske endnu værre at overføre dit .NO domæne til en konkurrent.

Måske handler virksomheden ikke svigagtigt, men går den norske virksomhed konkurs eller vælger de at ophøre, så er der også stor risiko for at dit domæne går tabt.

En sådan model, hvor en norsk virksomhed alene registrerer domæner for andre virksomheder strider også klart i mod de norske domæneregler. Den norske pendant til DK-Hostmaster – Norid – har senest valgt af fratage  176 virksomheder deres 3300 registrerede domæner, fordi de er ejet af samme personkreds og udelukkende med det formål at registrere domæner for andre. Tænk hvis dit domæne var i blandt? Så ville det stå andre norske virksomheder frit for at registrere domænet, som nu er blevet ledigt igen.

Du kan se dommen her, hvor domstolen i Trondheim afviste, at Norid havde handlet imod gældende regler, ved at fratage 3300 .NO domænenavne fra 176 virksomheder. http://www.norid.no/domenekonflikter/rettssaker/dommer/animal-mfl-vs-norid.pdf

Har din virksomhed allerede registreret et domænenavn gennem en anden Norsk virksomhed, så lad Nordic DC hjælpe jer med selv at kunne stå som registrant på domænet fremover. Det er sikrest og billigst i længden. Kontakt os blot i dag.